Tampere Smart City Expo & Conference

Tampere Smart City Week ja DigITre ihastuttivat Nokia Arenalla

Tiedote  15.06.2022

Kansainvälinen Tampere Smart City Week 2022 konferenssi ja expo sekä ICT-alan uusi ammattitapahtuma DigITre kuljettivat tapahtumakansan älykaupunkikehitykseen ja digitalisaatioon kahden päivän ajan Nokia Arenalla. Tampereen uuden monitoimiareenan ensimmäinen messutapahtuma loi kohtaamisia ja sai osakseen myönteistä virettä. Kävijöitä tapahtumassa paikalla oli 2070 ja striimin kautta kokonaisuutta seurasi 597 messukokijaa. Seuraava Tampere Smart City Week ja DigITre -tapahtumakokonaisuus järjestetään kesäkuussa 2023.

Tapahtumakokonaisuuden järjestäjätahot Tampereen kaupunki, Business Tampere ja Tampereen Messut -konserni ovat kiitollisia uuden tapahtuman saaman myönteisen vastaanoton edessä.

− On ollut mahtava nähdä, kuinka alan yritysten edustajat ympäri maailmaa kohtaavat ja löytävät yhteistyölleen pohjaa nimenomaan suomalaisen älykaupunkikehityksen kärkikaupungissa Tampereella. Täällä on jo valmiiksi vahva yhdessä tekemisen kulttuuri. Pitkäkestoiset vaikutukset nähdään vasta myöhemmin, mutta jo nyt voimme todeta, että myös tapahtumassa alkanut yritysten välinen yhteistyö tuo paljon hyvää Tampereen kaupunkiseudulle. Tämä on vasta alkua, hehkuttaa Business Tampereen älykaupunkikehityksen johtaja Markku Niemi. Tampereen kaupunki ja Business Tampere kutsuvat kaikki yritykset mukaan Älykaupunki kaupunkilaisille -kehitysohjelman toteutukseen tulevina vuosina.

Tampere Smart City Week 2022 ja DigITre -tapahtuman koki kaikkineen 2667 ihmistä. Nokia Arenan kävijämäärä kohosi 2070 henkilöön ja etäyhteyksin osallistui 597 striimaaja. Uutta kohti mennään innokkaina ja uteliaina mielenkiintoisten alojen uudistuessa nopealla tahdilla.

− Toivoimme saada tarjota kattavan ja kokonaisvaltaisen messukokemuksen ICT:n ja älykaupunkikehityksen ytimessä. Uusi tapahtuma vaatii aina hienosäätöä, mutta koemme että näissä upeissa puitteissa olemme päässeet lähelle tuota tavoitetta. Tapahtuma tulee laadukkaasti summata ja asettaa katseet sekä panokset tulevaan vuoteen. Uskomme, että ensi kesän DigITre ja Tampere Smart City Week tarjoilevat jälleen jotain mullistavaa ja osaltamme lupaudummekin alati paneutua kehitykseen, muutokseen ja innovoimaan ratkaisuja saattaaksemme tapahtumasta myös vuosittaisen timantin! Suuret kiitoksemme kaikille kumppaneillemme tästä vuodesta, tapahtumat tehdään yhdessä, summaa tapahtumakokonaisuuden projektipäällikkö Sami Siurola Tampereen Messut -konsernista.

Ennennäkemätön kattaus ja kaivattuja kohtaamisia

Maailmankuulu tohtori Ayesha Khanna luennoi kaupunkikehityksestä tekoälyteknologioiden näkökulmasta. Swappie.fi palkittiin tiistaina Deloitte Technology Fast 50 Winner -tunnustuksella. Deloitten tunnustuspalkinto jaetaan nopeimmin kasvaneelle suomalaiselle teknologiayritykselle neljän vuoden liikevaihdolla mitattuna. Arkkitehti ja Global Impact -kilpailun voittaja Anni Laurilan puheenvuoro tulevaisuuteen katsovasta rakentamisesta sekä työn ja oppimisen tulevaisuudesta kuultiin tapahtuman keskiviikossa. Arctic15 x Tampere -startup-tapahtuma loi Pirkanmaalle uuden kohtaamispaikan, puhujakattauksessaan muun muassa Rovion ja Finest Bay Arean perustaja Peter Vesterbacka. Osana startup-tapahtumaa Silicon Vikings lanseerasi Suomeen New Nordics Pitch Competition’n, jonka finaali kisataan marraskuussa Slushissa.

Kohtaamiset nousivat odotetusti isoon, ja pandemian jälkeen kaivattuun, rooliin tapahtumassa. Kumppanien, puhujien ja messukävijöiden jaettujen keskustelujen koettiin kantavan pitkälle tulevaan.

Älykaupunkikehitys ja ICT kohtaavat jälleen ensi vuonna

DigITre ja Tampere Smart City Week jatkavat yhteisellä polulla myös ensi vuonna. Tapahtumakokonaisuus ottaa sijansa kesäkuussa 2023, häikäisevällä Nokia Arenalla.

Tampere Smart City Weekin päävastuullinen järjestäjä on Tampereen kaupunki yhteistyössä Business Tampereen kanssa. DigITre on Tampereen Messut -konsernin tapahtuma, joka järjestetään yhteistyössä Tampere Smart City Week konferenssin ja expon kanssa. Tampereen Messut -konserni tuottaa Tampereen kaupungille TSCW Expo & Conference sekä DigITre -tapahtumakokonaisuuden.

Lisätiedot: tscw.fi, digitre.fi #tscw2022 #digitre

Tampere Smart City Week / Business Tampere
Katri Schulze, koordinaattori, Business Tampere Oy, katri.schulze@businesstampere.com, +358 40 076 5552
Anni Ylinen, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Visit Tampere Oy, anni.ylinen@visittampere.fi, +358 50 466 9525
DigITre / Tampereen Messut
Sami Siurola, projektipäällikkö, Tampereen Messut -konserni, sami.siurola@tampereenmessut.fi, +358 40 734 3589
Sirkka Laine, viestinnän asiantuntija, Tampereen Messut -konserni, sirkka.laine@tampereenmessut.fi, +358 40 612 9081