Tampere Smart City Expo & Conference avaa ovet metaversumiin | TSCEC
Tampere Smart City Expo & Conference

Tampere Smart City Expo & Conference avaa ovet metaversumiin

Tiedote  27.04.2023

Kansainvälinen Tampere Smart City Expo & Conference valloittaa Tampereen Nokia Arenan älykaupunkikehityksellä ja digitalisaatiolla 6.–7. kesäkuuta 2023. Tapahtuman pääpuhujina loistavat digitaalisen asiakaspolun huippuasiantuntija Belinda Gerdt ja Metaverse Instituten toimitusjohtaja Christina Yan Zhang.
Tampere Smart City Expo & Conference kattaa areenalle uutuudet tekoälyn, robotiikan, automaation ja digitalisaation saralla. Kansainvälisen tapahtuman teema sukeltaa urbaaniin metaversumiin, paneutuen muun muassa digitalisaatioon, vastuulliseen yhteistyöhön sekä älykaupunkien uusiutumiskyvykkyyteen. Merkittävässä roolissavat alan kansainväliset kohtaamiset ja huippuosaajien verkostoituminen.

Belinda Gerdt ja Christina Yan Zhang tapahtuman pääpuhujina apahtumapäivinä on luvassa maailmanluokan keynote-puheenvuoroja. Belinda Gerdt on yksi harvoista suomalaisista, joka on luonut kansainvälistä uraa maailman arvokkaimmissa teknologiayhtiöissä. Gerdt on tehnyt yli 15 vuotta töitä digitaalisen asiakaslähtöisen liiketoiminnan kehittämisen parissa. Aiemmin Microsoftilla ja Amazonilla uraa luonut Gerdt työskentelee tällä hetkellä Philipsin pääkonttorissa Hollannissa ja vastaa globaalisti yritysmarkkinoinnista. Belinda Gerdt luo katsauksen digitaaliseen asiakaspolkuun otsikolla Think BIG! Digitalization has changed the customer experience.

Christina Yan Zhang on Web3-strategiaan keskittyneen konsulttiyritys Metaverse Instituten toimitusjohtaja. Yan Zhang on tehnyt lähes kaksikymmenvuotisen uran, luoden edistyksellisistä teollisuuden, innovaatioiden ja osaamisstrategioiden ideoista nopeasti kasvavaa maailmanlaajuista liiketoimintaa. Puheenvuorossaan hän avaa muun muassa digitaalisten kaksosten ja metaversen roolia vastuullisen älykaupunkikehityksen näkökulmasta.

Ohjelmassa laaja kattaus digitalisaation ja älykaupunkikehityksen ydinteemojaampere Smart City Expo & Conferencen ohjelmassa on keynote-luentojen lisäksi ajankohtaisia puheenvuoroja, ja tapahtumassa palkitaan älykaupunkikehityksen sekä digitalisaation ykköstekijöitä. Konferensseissa syvennytään muun muassa Web3-tekniikkaan ja älykkääseen liikkumiseen. Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen avaa tapahtumakokonaisuuden puheenvuorollaan metaversumin mahdollisuuksista kaupunkikehitykselle.

Tiistaina päälavalla koetaan Sitowisen Head of Innovationin Sami Lankiniemen puheenvuoro The Smart City Lab – How Do We Innovate in Federated Ecosystems? Avajaispäivän aamussa uppouduttuaan konferensseissa älykkääseen liikkumiseen teemalla Boosting urban mobility 2.0: SmartRail Ecosystem & Lyyli Living Lab tram. BRiDG3 Hackathon luo 6.6. Nokia Arenalle Web3-tekniikan kokonaisuuden, täynnä kansainvälisiä puheenvuoroja, paneelikeskusteluja sekä metaverse- ja Web3-esimerkkejä ympäri maailmaa. Keskiviikkona Paidia-tilan valtaa Tampereen kaupungin, Tampereen yliopiston ja VTT:n yhteistyökonferenssi Future-proofing cities – STARDUST solutions and next steps. Ohjelmalavalla Abloy avaa turvallisuuden saloja puheevuorossaan Developing digital and physical security in smart cities. Tapahtuman pääkieli on englanti.

Maksuton rekisteröityminen ja konferenssipassien myynti avoinna

Tapahtumakokonaisuuden Expo on maksuton ja avoin kaikille rekisteröityneille, ja osuuteen kuuluu päälavan ohjelma. Conference- sekä BRiDG3 Summit -tapahtumapassit on mahdollista lunastaa verkkosivulta.

Tampere Smart City Expo & Conferencen järjestävät yhteistyössä Tampereen kaupunki, Business Tampere ja Tampereen Messut -konserni. Tapahtumakokonaisuuden tuottaa Tampereen Messut -konserni. Tampere Smart City Expo & Conference on suunnattu älykaupunkikehityksen kehittämisverkostoille, yrityksille ja ekosysteemeille, ICT-sektorille, kunnille, kaupungeille ja oppilaitoksille sekä alan asiantuntijoille ja tulevaisuuden osaajille.

Lisätiedot:
tscec.fi/ #tscec #beyondtheabstract
Ohjelma: https://www.tscec.fi/en/program/
Rekisteröityminen ja konferessipassit: https://www.tscec.fi/en/for-visitors/register/

Sami Siurola, projektipäällikkö, Tampereen Messut -konserni, sami.siurola@tampereenmessut.fi, +358 40 734 3589
Elina Uusitalo, markkinoinnin ja viestinnän suunnittelija, Tampereen kaupunki, elina.r.uusitalo@tampere.fi, +358 40 353 2978,
Sirkka Laine, viestinnän asiantuntija, Tampereen Messut -konserni, sirkka.laine@tampereenmessut.fi, +358 40 612 9081