
Digitaalisen julkaisun haasteita ratkaisemassa vuodesta 1987 – mitä olemme oppineet?
Kolumni 01.06.2022
Timehouse Oy perustettiin vuonna 1987, jolloin digitaalinen julkaiseminen oli vielä lapsenkengissään. Vuosien varrella olemme tehneet töitä useiden asiakkaiden kanssa ja auttaneet heitä digitaalisen julkaisun haasteissa. Oli kyseessä julkaistava materiaali, prosessi tai julkaisualusta, olemme olleet mukana asiakkaidemme kanssa rakentamassa digitalisaatiota sekä auttamassa liiketoiminnan kasvussa ja strategiassa.
Missiomme on käyttää tietoteknistä osaamistamme ratkaistaksemme asiakkaidemme ongelmia tarjoamalla räätälöityjä ratkaisuja, jotka suunnittelemme yhdessä asiakkaan kanssa. Teknologiasta tulee olla hyötyä asiakkaidemme liiketoiminnan ongelmien ratkaisuun – emme halua juosta muotivillitysten perässä.
Muutama vuosi sitten saimme haasteen: Kuinka hallita ja julkaista valtavaa määrää materiaalia, joka muuttuu koko ajan? Toteutimme yhdessä Alma Talentin kanssa toimitus- ja julkaisujärjestelmän Suomen Laki hakupalvelulle. Palvelun yli 100 000 dokumenttia päivittyvät sekä toimituksen että automaation toimesta. Suunnittelimme ja toteutimme innovatiivisen järjestelmän, joka sisältää sekä täysin automaattisia että puoliautomaattisia työnkulkuja. Teknologiaa ja automaatiota hyödynnettiin toimituksen ehdoilla ja yhteistyössä toimittajien kanssa.
Halusimme paketoida vuosien kokemuksen tuotteistettuun muotoon ja kehitimme Time 3.0 tuotemodulit TimeBase, TimeBook, TimeSearch, TimeShop ja TimeGate, jotta voisimme rakentaa toimituksen ja julkaisun järjestelmiä tehokkaammin ja edullisemmin. Tuotemoduleiden ideana on rakentaa järjestelmä valmiista paloista ja räätälöidä se asiakkaalle sopivaksi. Viimeisin innovaatiomme on TimeStory, joka tekee digitaalisesta julkaisusta helppoa ja vaivatonta.
Innovointi on aina ollut osa kehitystyötämme ja asiakkaidemme prosessin ymmärrystä. Vanha toimii välillä mutta joskus pitää tehdä jotain ihan uutta. Kehitimme parisen vuotta sitten asiakkaallemme, Duodecimille Microsoft WOPI rajapintaa käyttävän järjestelmän, jolla hallinnoidaan materiaalia selaimessa. Teimme rajapinnasta kustomoidun version Duodecimin omaan käyttöön.
Olisi varmaan ainakin 100 kohtaa, jotka voisi kirjata tähän vuosikymmeniä jatkuneella opintiellämme, mutta tässä mielestämme tärkeimmät:
- Teknologia ei ole ratkaisu prosessin puutteeseen: Prosessin on ohjattava teknologiaa, ei toisin päin.
- Automaatio ja tekoäly (AI) ei ole välttämättä vastaus aivan kaikkeen. Aivan kaikkea ei voi aina automatisoida ja usein puoliautomaattinen hybridi on paras ja kustannustehokkain ratkaisu.
- Kun halutaan digitalisoida kaikki nyt heti, älä hätäile, pysähdy hetkeksi ja mieti miten digitaalinen julkaisu voidaan integroida muuhun liiketoimintaan.
- Digitaalinen julkaisu vanhan metodin korvaajana ei takaa välitöntä menestystä. Liiketoimintamallin pitää myös olla ajan tasalla.
- Ymmärrä digitaalisen julkaisun ongelma ennen kuin lähdet ratkaisemaan sitä. Onko ongelma materiaalissa, toimituksessa, julkaisussa vai kaikissa niissä?
- Räätälöimällä voit laajentaa palveluasi ja integroida sen osaksi suurempaa kokonaisuutta. Integroinnit ovat olennainen osa menestyviä palveluja, integrointimahdollisuuksia kannattaa tutkia.
- Digitaalisen julkaisun käyttäjän näkökulma. Haluaako loppukäyttäjä varmasti kaikki ne hauskat ominaisuudet, jotka voidaan toteuttaa, mutta joiden toteuttaminen maksaa. Kannattaako taloudelliset resurssit suunnata mieluummin materiaalin tuoreuteen ja laatuun?
Kun olet hankkimassa digitaalisen julkaisun järjestelmää, varmista että et ole vain seuraamassa uusinta IT-alan muotivillitystä vaan rakentamassa järjestelmää, joka sopii yhteen liiketoimintamallisi kanssa. Ota yhteyttä niin katsotaan, voimmeko ratkaista digitaalisen julkaisemisen haasteitasi.