Tehokkuutta ja säästöjä Älykkäällä Automaatiolla | TSCEC
Tampere Smart City Expo & Conference

Tehokkuutta ja säästöjä Älykkäällä Automaatiolla

Kolumni  06.06.2022

Tutkimusten mukaan jopa 2/3 yritysten taustaprosesseihin kuuluvasta tiedonkeruu- ja -käsittelytyöstä voitaisiin automatisoida. MPY:n Älykäs Automaatio -liiketoiminta auttaa suomalaisia yrityksiä automatisoimaan prosessejaan, mikä säästää aikaa ja rahaa sekä parantaa henkilöstön tyytyväisyyttä. Automaatioratkaisuihin käytetyn rahan takaisinmaksun mittaaminen on helppoa.  

Automaatiolla tehokkuutta eri liiketoiminta-alueille

Automaation todennäköisimmät käyttötapaukset löytyvät yritysten talouden ja HR:n prosesseista. Tehostamispotentiaalia on lisäksi myös logistiikassa, tuotannossa, asiakaspalvelussa, laskutuksessa ja raportoinnissa.

– Yritysten avainhenkilöt käyttävät useita päiviä kuukaudessa raporttien yhdistelyihin, asioiden hyväksymisiin tai tietojen uudelleensyöttöön eri järjestelmien välillä. Robotit voivat korvata nämä tylsät rutiinityöt, ja säästöpotentiaali on valtava, toteaa Älykäs Automaatio -liiketoimintamme johtaja Tom Sandell.

Pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme selkeät Älykkään Automaation palvelukonseptit ja tehokkaan ja järkevän hintaisen toimitusmallin. Automaatiopalvelumme ovat saatavilla pilvestä tai konesalista käsin erilaisin hinnoitteluvaihtoehdoin.

– Pääteknologiakumppanimme ovat kehittäneet alustoihinsa palveluja ja ominaisuuksia, joita pidempään alalla olleet toimijat ovat työstäneet vuosia. Nyt ne ovat helposti ja kustannustehokkaasti myös pk-yritysten käytettävissä. Palveluiden takaisinmaksu, hyödyt sekä raportointi saadaan nopeasti, jatkaa Sandell.

Tarjoomaamme kuuluvat automaatiotarpeen ja -potentiaalin kartoitukset, automaatioiden toteutukset sekä laadukkaat jatkuvat automaatiopalvelut, joissa asiakas saa käyttöönsä osaavien neuvonantajiemme tuen.

Älykkään automaation teknologia kehittyy vauhdilla, ja hyvältä automaatiotoimittajalta vaaditaan kyvykkyyttä pohtia asiakkaidensa kilpailukykyä myös tulevaisuudessa. Merkittävä yksityiskohta osana meidän avainasiakkaidemme hoitomallia on innovointipalvelu, joka auttaa pitämään teknologian ajan tasalla jatkuvasti.

– Tiedän kymmeniä yrityksiä, jotka ovat investoineet robotteihin, joiden kehitys on jätetty sikseen. Hyödyt ja takaisinmaksu eivät toteudu, jos automaatiota ei skaalata prosesseihin jatkuvasti aiempaa laajemmin. Joillakin toimialoilla tiedonkeruu ja -käsittely voidaan automatisoida jopa 70-prosenttisesti. Tässä manuaalisen työn vähentämisessä piilee valtava säästöpotentiaali, selventää Sandell.

Laaja asiantuntijaverkosto apunasi

Vuonna 2021 käynnistetty strateginen yhteistyömme Aitomation Oy:n kanssa on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle.

Toteutamme asiakkaillemme automaatioita eri teknologioilla. Eniten kysytään Microsoftin Power Platform -ratkaisuja. Saamme automaatioiden rakentamisen käyntiin asiakkaan olemassa olevilla M365-lisensseillä ilman ylimääräisiä kustannuksia.

Myyntiä teemme asiakkaan tarpeita ja ratkaisuja kuunnellen. Meillä on laajaa osaamista sekä kokemusta laadukkaista toteutuksista perus-RPA:sta tekoälyratkaisuihin. Referenssipankistamme löytyy lukuisia automaatiota hyödyntäviä suomalaisia yrityksiä.

– Ympärillemme on nopeasti muodostunut automaation ekosysteemi, jossa jopa 250 asiantuntijan joukko vastaa ketterästi asiakkaidemme tarpeisiin. Oman henkilöstömme lisäksi kumppaneitamme ovat teknologiatoimittajamme Microsoft sekä Arrow, joka on johtava pilvipalveluiden toimittaja Suomessa, toteaa Sandell.

Automaatio käyttöön nopeasti ja uusimpia teknologioita hyödyntäen

Älykkään Automaation kattava palvelukokonaisuus erottautuu markkinalla edukseen tiimin osaamisen, skaalautuvuuden sekä jatkuvan palvelun kyvykkyyden ansiosta.

MPY on ollut jo pitkään laadukas toimittaja mm. loppukäyttäjäpalveluissa sekä kapasiteetin ja infran hallinnassa. Nyt olemme integroineet kyseiset palvelut osaksi Älykästä Automaatiota: tuttu Service Desk palvelee asiakkaitamme myös automaatioasioissa tarvittaessa 24/7. Vastaamme yhteydenottoihin suomen kielellä kahdeksalta eri paikkakunnalta.

Kun asiakkaan automaatiopolku on huolellisesti mietitty ja mahdolliset kompastuskivet poistettu etukäteen, automaatioiden toteutus onnistuu ilahduttavan nopeasti.
– Arvolupauksemme on saada uuden asiakkaan ensimmäinen automaatio käyttöön 30 päivässä – sujuvasti, kustannustehokkaasti ja laadukkaasti, päättää Sandell.

 

Kirjoittajana MPY:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Jenni Hantula.