Tivi I Digiväkeä hemmotellaan Tampereella | TSCEC
Tampere Smart City Expo & Conference

Tivi I Digiväkeä hemmotellaan Tampereella

Artikkeli  25.05.2022

Digistä kiinnostuneen kannattaa suunnata kesäkuussa Pirkanmaalle, missä järjestetään ICT-alan uusi ammattitapahtuma DigITre sekä Tampere Smart City Week konferenssi ja expo. Kahden messupäivän tapahtumapaikkana toimii uusi Nokia Arena.

Suomen Smart Citynä tunnettu Tampere lyö lisää pökköä datapesään isännöimällä 14.–15. kesäkuuta innovatiivisen digialan tapahtumakokonaisuuden huippumodernilla Nokia Arenalla. Kahteen päivään on puristettu Tampereen Messut -konsernin uusi ICT-alan ammattitapahtuma DigITre, joka järjestetään yhteistyössä älykaupunkikehityksen kansainvälisen Tampere Smart City Week konferenssin ja expon kanssa.

Koronan takia pari kertaa siirtynyt tapahtuma tulee tarjoamaan ainutlaatuista herkkua huippuluokan keynote-puhujien ja ajankohtaisen ohjelman voimin. DigITren teemoja ovat tietoturva, älykkäät ratkaisut ja liiketoiminnan modernisointi ja esillä ovat työarkea helpottavat ohjelmistot, palvelut sekä koneet ja laitteet. Konferenssin ja expon teemoja ovat puolestaan esimerkiksi kestävä kehitys, älykkäät työkoneet, digitaaliset ratkaisut, kaupunkiliikenne, tiedonhallinta ja tiedolla johtaminen.

Projektipäällikkö Sami Siurola Tampereen Messut -konsernista kertoo, että tapahtuman sisältö on rakennettu mahdollisimman käytännönläheiseksi. Näytteilleasettajien halutaan kertovan konkreettisia case-esimerkkejä oikeista ratkaisuista ja niiden toteutuksesta, jolloin vierailijat saavat mukaansa muutakin kotiinvietävää kuin pelkästään kassillista esitteitä.

– Tapahtumakokonaisuutta rakennettaessa on mietitty tarkkaan, miksi jonkun tietyn yrityksen tai näytteilleasettajan pitäisi olla siellä. He pääsevät kertomaan omista ratkaisuistaan tapahtumaohjelman puheenvuoroissa. Niihin liittyvää lisätietoa on tarjolla osastoilla ja syvällisempää ymmärrystä workshopeissa, sanoo Siurola.

Messuvieraiksi toivotaan ICT:n päätöksentekijöitä

Messukokonaisuus on ensimmäinen Tampereen uuden ajan modernilla Nokia Arenalla, jonka kaksitoista eri ohjelmatilaa on valjastettu tiiviisti hyötykäyttöön. Uudenkarheat tilat tarjoavat monia mielenkiintoisia digitaalisia mahdollisuuksia, joista on luvassa maistiaisia kesäkuun tapahtuman yhteydessä.

Siurola on ollut positiivisesti yllättänyt yritysten suuresta kiinnostuksesta tapahtumaa kohtaan. Tilaratkaisuja on jumpattu tarpeen mukaan niin, että mahdollisimman moni toimija pääsee osallistumaan digin, datan ja älykkäiden ratkaisujen ykköstapahtumaan. Tapahtumassa myös verkostoidutaan, oivalletaan sekä jaetaan näkemyksiä, kokemuksia ja kehitellään uusia ideoita.

– Emme ole metsästämässä suuria kävijämassoja vaan tarkasti kohdennettuja kävijöitä. Olemme tyytyväisiä jos paikalle saapuu noin 800 tapahtumavierasta, joiden ensisijainen kiinnostuksen kohde on DigITre. Toivomme kuitenkin, että suurin osa heistä on yrityksensä ICT-asioista päättäjiä, kuten tietohallinnosta vastaavia, toimitusjohtajia tai talousjohtajia, kertoo Siurola

Startupeille ja scaleupeille luvassa New Nordics Pitch Competition

Messujen yhteydessä koetaan ainutlaatuinen startup-tapahtuma Arctic15 x Tampere, joka ottaa paikkansa tapahtumakokonaisuuden keskiviikossa. Arctic15 on ensiluokkainen kohtaamispaikka startup-yrittäjille, sijoittajille, yrityksille ja medialle. Startup-tapahtuman tuottaa ArcticStartup Media Oy, ja se toteutetaan yhteistyössä Platform6-yhteisön kanssa.

Osana tapahtumaa toteutetaan myös ainutlaatuinen New Nordics Pitch Competition. Maineikas Silicon Vikings on yhdistänyt voimansa Platform6:n kanssa tuoden kilpailun Suomeen. New Nordics Pitch Competition tarjoaa startupeille ja scaleupeille alustan esitellä innovaatioitaan potentiaalisille sijoittajille. Voittajat osallistuvat marraskuussa 2022 Slushissa järjestettävään finaaliin, jossa he mittelevät New Nordics Grand Championista.

– Tapahtuman yhteydessä jaetaan myös useampia tunnustuksia, kuten esimerkiksi Deloitte Technology Fast 50 -kasvuyrityspalkinto. Kaiken kaikkiaan kahden päivän ohjelmaan on buukattu yhteensä 150 esitystä, joten kuultavaa ja katsottavaa varmasti riittää, vakuuttaa Siurola.

DigITre on uusi ICT-alan ammattitapahtuma, joka järjestetään yhteistyössä Tampere Smart City Week -konferenssin ja expon kanssa 14.-15. kesäkuuta Tampereen Nokia Arenalla. Tapahtumakokonaisuus on Tampereen Messut -konsernin tuottama. Tampere Smart City Weekin päävastuullinen järjestäjä on Tampereen kaupunki yhteistyössä Business Tampereen kanssa.

Tutustu DigITre– sekä Tampere Smart City Week 2022 konferenssi ja expo -tapahtumakokonaisuuteen.

 

Artikkeli on julkaistu 25.5.2022 Tivin kumppanisisällöissä.