Älykäs kaupunki ja ICT kohtaavat Tampereella | Tampere Smart City Expo & Conference

Ideoista toimintaan

Älykaupunkikehitys ja ICT kohtaavat Nokia Arenalla ensi kesänä. Kansainvälinen, maailmanluokan tapahtuma tarjoaa eteenpäinkatsovaa, uuden ajan ajattelua, teknologiaa, palveluita ja ratkaisuja. Luodaan yhdessä digitaalista tulevaisuutta Tampere Smart City Expo & Conferencessa!

Tutustu kumppanuuspaketteihimme ›

Kuva :Marko Kallio

Älykaupunkikehitys ja ICT valtaavat Nokia Arenan

Nokia Arenan ensimmäinen messutapahtuma älykaupunkikehityksen kansainvälinen Tampere Smart City Week 2022 konferenssi ja expo sekä ICT-alan uusi ammattitapahtuma DigITre avaavat ovensa tänään. Kävijäkuntaa hemmotellaan 14.–15. kesäkuuta upeiden kumppanien, ennennäkemättömän ohjelman, huippuluokan keynote-puheenvuorojen, seminaarien ja työpajojen hurmoksella. Tapahtumassa koetaan myös ainutlaatuinen startup-kokonaisuus, jonka osana Silicon Vikings tuo Suomeen New Nordics Pitch -kilpailun.

Tampere Smart City Week 2022 konferessi ja expo ja DigITre -tapahtumakokonaisuuden järjestäjätahot Tampereen kaupunki, Business Tampere ja Tampereen Messut -konserni ovat luotsanneet pandemian johdosta siirtynyttä tapahtumaa päättäväisesti eteenpäin.

Artikkeli | Digiväkeä hemmotellaan Tampereella

Digistä kiinnostuneen kannattaa suunnata kesäkuussa Pirkanmaalle, missä järjestetään ICT-alan uusi ammattitapahtuma DigITre sekä Tampere Smart City Week konferenssi ja expo. Kahden messupäivän tapahtumapaikkana toimii uusi Nokia Arena.

Suomen Smart Citynä tunnettu Tampere lyö lisää pökköä datapesään isännöimällä 14.–15. kesäkuuta innovatiivisen digialan tapahtumakokonaisuuden huippumodernilla Nokia Arenalla. Kahteen päivään on puristettu Tampereen Messut -konsernin uusi ICT-alan ammattitapahtuma DigITre, joka järjestetään yhteistyössä älykaupunkikehityksen kansainvälisen Tampere Smart City Week konferenssin ja expon kanssa.

Kolumni I Ketterä osaamisen kehittäminen mutkattomassa oppimisympäristössä

Osaava henkilöstö on tärkeä menestystekijä liiketoiminnan kannalta. Joustava ja tarpeiden mukaan muotoutuva osaamisen kehittämisen prosessi toimii tehokkaasti ketterän oppimisympäristön avulla. Tarvitaan oikea-aikaista osaamisen hankkimista, laadukasta sisältöä, erilaisia oppimisen menetelmiä ja mahdollisuuksia.

Tehokas henkilöstön osaamisen kehittäminen lähtee organisaation strategiasta. Oppiminen on jatkuvaa muutosta, jota johtamalla luodaan kestävää osaamispohjaa sekä valmiuksia vastata entistä joustavammin tulevaisuuden osaamistarpeisiin. Organisaation kannalta erityisen tärkeitä ovat strategiset osaamiset, mutta yksilön kannalta olennaista on myös osaamisen kehittäminen oman työn ja urapolun kannalta. Organisaatiotason lisäksi tarvitaan näkymä myös tiimi- ja yksilötasolle, jotta voidaan tarkastella ja kehittää kokonaisuutta. Taitojen ja osaamisten tunnistamisen tärkeys korostuu, jotta voidaan suunnata eteenpäin.

Kolumni I Digitaalisen julkaisun haasteita ratkaisemassa vuodesta 1987 - mitä olemme oppineet?

Timehouse Oy perustettiin vuonna 1987, jolloin digitaalinen julkaiseminen oli vielä lapsenkengissään. Vuosien varrella olemme tehneet töitä useiden asiakkaiden kanssa ja auttaneet heitä digitaalisen julkaisun haasteissa. Oli kyseessä julkaistava materiaali, prosessi tai julkaisualusta, olemme olleet mukana asiakkaidemme kanssa rakentamassa digitalisaatiota sekä auttamassa liiketoiminnan kasvussa ja strategiassa.

Missiomme on käyttää tietoteknistä osaamistamme ratkaistaksemme asiakkaidemme ongelmia tarjoamalla räätälöityjä ratkaisuja, jotka suunnittelemme yhdessä asiakkaan kanssa. Teknologiasta tulee olla hyötyä asiakkaidemme liiketoiminnan ongelmien ratkaisuun – emme halua juosta muotivillitysten perässä.

Kolumni | Energiatehokkaat IT-järjestelmät säästävät rahaa ja maapallon resursseja

ICT-alan pitäisi olla nykyistä vihreämpää. Pitkään on ajateltu, että jos jokin on digitaalista, se on vihreää. Kun luonnonvaroja kuluttava tuote tai tuotanto digitalisoidaan, säästetään muun muassa raaka-aineita ja energiaa. Ohjelmisto itsessään saattaa kuitenkin kuluttaa energiaa paljon enemmän kuin olisi tarpeellista.

Tulevaisuudessa auditoimme asiakasyritysten omia järjestelmiä, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että itse järjestelmä ja ohjelmistokehitysprosessi puretaan palasiin ja käydään läpi kaikki osa-alueet, joissa voidaan kiinnittää huomiota energiatehokkuuteen. Lopputuloksena nähdään, kuinka paljon energiaa eri toimenpiteillä voi säästää. Ohjelmiston optimointi saattaa maksaa sen kokoluokasta riippuen joitain kymmeniä tai satoja tuhansia euroja, mutta samanaikaisesti säästöt voivat olla sadoissatuhansissa tai jopa miljoonaluokassa. Tulevaisuudessa ohjelmistokehitys kiinnostaa tuotekehitystiimin lisäksi myös säästöjä etsivää talousjohtoa, vihreää ajattelua vahvistavaa yhteiskuntasuhdejohtajaa ja markkinointitiimiä.

Arctic15 x Tampere

Ainutlaatuinen startup-tapahtuma Arctic15 x Tampere ottaa sijansa tapahtumakokonaisuuden keskiviikossa 15.6.2022.

Arctic15 on ensiluokkainen kohtaamispaikka startup-yrittäjille, sijoittajille, yrityksille ja medialle. Startup-tapahtuman tuottaa ArcticStartup Media Oy, ja se toteutetaan yhteistyössä Platform6-yhteisön kanssa.

Osana Arctic15 x Tampere -startup-tapahtumaa, Silicon Vikings yhteistyössä Platform6 Startup Housen kanssa tuovat nyt myös Suomeen New Nordics Pitch -kilpailun.

Ilmoittaudu mukaan!
Yhteistyössä:

Tampereen kaupunki ja Business Tampere

Tampere on elinvoimainen, kansainvälinen kaupunki. Maailmanluokan tapahtumat, esiintyjät ja arkkitehtuuri kohtaavat paikallisen kulttuurin Suomen halutuimmassa liiketoiminta-, elin-, opiskelu- ja matkailukaupungissa.

Vauhdita liiketoimintaasi Business Tampereen kanssa! Me löydämme yrityksellesi oikeat kumppanit ja kasvumahdollisuudet Tampereen seudulla ja kansainvälisesti. Tarjoamme asiantuntemusta yritystoiminnan kehittämiseen, sijoittamiseen ja kansainvälistymiseen.

#TSCEC #beyondtheabstract

6.–7.6.2023
Nokia Arena, Tampere
#TSCEC

Rekisteröidy kävijäksi

Älykaupunkikehitys ja ICT kohtaavat Nokia Arenalla ensi kesänä. Kansainvälinen, maailmanluokan tapahtuma tarjoaa eteenpäinkatsovaa, uuden ajan ajattelua, teknologiaa, palveluita ja ratkaisuja. Luodaan yhdessä digitaalista tulevaisuutta Tampere Smart City Expo & Conferencessa!

Tutustu kumppanuuspaketteihimme ›

Aukioloajat

Tiistaina 06.06.2023
Keskiviikkona 07.06.2023